Naaiatelier Martien: Een veelzijdige winkel waar mensen ‘vrolijk van worden’

Bij Naaiatelier Martien kun je terecht voor reparaties en creaties van kleding en verkoop van tweedehands dameskleding.

Afgelopen dinsdagmiddag was RTV Vlissingen op bezoek bij deze veelzijdige winkel, en hadden we een gesprek met de eigenaresse van de winkel gelegen aan de Walstraat 66. Sinds kort heeft Martien een nieuwe winkel betrokken omdat de oude winkel te klein was geworden voor de exploitatie van het naaiatelier en de verkoop van tweedehands dameskleding en bijzondere stoffen. Je kunt er terecht voor het vermaken en repareren van kleding, tassen, gordijnen laten vermaken, het is allemaal mogelijk via het naaiatelier.

Wanneer ben je begonnen met de winkel?
Martien: "Vorig jaar februari ben ik begonnen met de winkel op nummer 27 en dat werd al gauw te klein en toen ben ik uit gaan kijken naar wat anders en ben ik hier beland en het is geweldig hier het is ruim maar het is wel veel werk geweest om het netjes en mooi te krijgen schilderen en schoonmaken was gewoon erg nodig!"

Bovenverdieping
Verder zijn er naailessen voor kinderen en diverse leuke workshops om zelf kleding te maken. De bovenverdieping is hiervoor helemaal aangepast en gereed gemaakt. Vanaf half maart is er de mogelijkheid om leuke kinderverjaardagen te organiseren met diverse mogelijkheden. Martien: “We gaan tassen verven, gips figuren, schilderen en nog veel meer”.  
       
Kinderverjaardagen vanaf half maart
Ik organiseer leuke kinderverjaardagen met diverse mogelijkheden. Hier boven de winkel in de Walstraat. We gaan tassen verven, gips figuren, schilderen en nog veel meer.

Corona
Hoe ervaar je de corona in de winkel? "Ik vind het jammer dat mensen bang zijn en ik vind dat sommige angst niet nodig is als we allemaal voorzichtig zijn dan zou het allemaal veel makkelijker kunnen, maar goed daar doe je niks aan".       

Doel van de winkel  
Dat de mensen er vrolijk van worden, en met die kleurrijke stoffen trek ik wel mensen. Het heeft gewoon iets, Afrikaanse stoffen maar ook stoffen uit Indonesië en Marokko heeft ook prachtige stoffen en dat is ook het doel van mijn winkel, dat de mensen er een beetje vrolijk van worden, dat ze blij worden!        

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jos Jobse (zondag, 18 april 2021 21:34)

    Geweldig bezig Martien. Heel leuk om je te zien en horen in je kleurrijke winkel. Raakt tijd dat we weer eens langskomen. Groetjes, Jos en Lilian