Alleen online open dagen bij de Walcherse VO-scholen

De VO-scholen van Walcheren (CSW, Scheldemond College en Nehalennia) hadden lang de hoop groep 8-leerlingen te verwelkomen in de schoolgebouwen voor de open dagen.

Want je krijgt pas echt het gevoel voor een school wanneer je erin rondloopt. Helaas blijkt het met de huidige maatregelen niet mogelijk om dit te doen. Deze week en volgende week vinden bij de drie scholen verschillende online activiteiten plaats, zodat de leerlingen toch nog een beter beeld kunnen krijgen bij de scholen. Bij Nehalennia kunnen leerlingen DIY-pakketten van de praktijklessen bestellen. In het pakket zit alles voor het maken van een leuke opdracht.

Alles wordt uit de kast gehaald
Vrijdag 19 maart halen de groep 8-leerlingen het pakket op en van het ophaalmoment wordt natuurlijk een feestje gemaakt. Ook kunnen leerlingen de school volgende week als een very important person (VIP) online bezoeken en gaan ze backstage met docenten. Voor docenten is op deze manier een open dag organiseren een hele verandering. Alles wordt uit de kast gehaald om de leerlingen een indruk te geven van hoe de school eruit ziet, wat je tijdens een les doet en om antwoord te geven op algemene vragen zoals wat je doet tijdens de pauze en hoe je een kluisje krijgt.

Filmpjes
De docenten zijn echt uit hun comfort zone gestapt en als ware filmacteurs de bühne opgegaan. Docent biologie en teamleidster mevrouw Roose snijdt voor de camera een varkenshart open en docent Frans, de heer Siereveld, beiden van het Scheldemond College in Vlissingen, is als echte fransoos met stokbrood en Boursin in beeld gebracht. De filmpjes worden getoond tijdens de virtuele school tours die het Scheldemond College 22 en 23 maart organiseert.

Reactie schrijven

Commentaren: 0