In memoriam: Francien Trimpe (86) overleden

Francien Trimpe - van Aalst, de vrouw van de oudste groenteboer in Nederland  Adrie Trimpe, is vorige week donderdag overleden.

Francien van Aalst werd op 3 december 1934 geboren in Vlissingen en was bijna 62 jaar getrouwd met Adrie Trimpe.

Het echtpaar Trimpe had decennia lang een groentezaak in de binnenstad van Vlissingen. Een terugblik (video) op Groentehandel Trimpe 80 jaar in 2013, en Adrie Trimpe 65 jaar groenteman in 2016.

Opgericht door Trimpe senior
De zaak is 83 jaar geleden opgericht door Trimpe senior in de Breewaterstraat 61 in de oude slagerij van van Nieuwen. En na de oorlog in 1948 werd het voormalige pand van schildersbedrijf De Lange aan het Groenewoud 43-45 verbouwd tot groente en fruithandel. De vader van Adrie heeft lange tijd met een handwagentje door Vlissingen gelopen, en Adrie 2 jaar. In 1977/78 werd de winkel aan het Groenewoud 16 nieuw gebouwd, en dit is dan ook de huidige locatie van de winkel.

Stoppen om gezondheidsredenen
Het echtpaar hoopte nog jaren door te gaan als de gezondheid van beiden dit toelaat, Adrie Trimpe is de oudste zelfstandige groenteman van Nederland. In 2017 kwam er echter een einde aan de lange loopbaan van Adrie Trimpe als groenteman. De gezondheid liet te wensen over, en mede door de ziekenhuisopname van Adrie was het over en uit. De uitvaart van Francien vindt op 25 maart in besloten kring plaats. 

Video in memoriam Francien Trimpe - Van Aalst

Reactie schrijven

Commentaren: 0