Deltafiber gaat Vlissingen voorzien van een glasvezelnetwerk

Met ingang van april 2021 start Deltafiber met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente Vlissingen.

De 1e fase betreft de aanleg van 110 kilometer glasvezel. De aanleg gebeurt met grote snelheid (3 tot 5 kilometer per week). De verwachte projectduur is ongeveer 2 jaar.
 
DELTA Fiber Netwerk vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op glasvezel. Inmiddels hebben al ruim 800.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Fiber Netwerk. En daar komen iedere maand gemiddeld nog 15.000 huishoudens bij.  

Inwoners van Vlissingen zullen beperkte overlast van de aanleg ervaren. Er wordt een sleuf van 25 centimeter breed gegraven, waarin de buis met daarin de glasvezel wordt gelegd. Er zal getracht worden dubbele overlast zoveel als mogelijk te voorkomen. Daarom zal er gezocht worden waar mogelijk, naar aansluiting met andere projecten en ontwikkelingen. Dit is echter niet altijd mogelijk.

Meer informatie
Indien u meer wilt weten over dit project, of wanneer er in uw buurt glasvezel wordt aangelegd? Kijk dan op de website van Deltafiber daar staat de meest actuele informatie op.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Redegeld (donderdag, 19 augustus 2021 10:03)

    Is dit netwerk ook een opennetwerk.
    Zodat er meerdere providers toegang hebben op de glasvezelkabel van Delta.
    Of heeft delta alleen toegang op dit netwerk?