Stoomhijskraan Schelde 38 stoomt weer!

Afgelopen zaterdag 27 maart 2021 was een spannende dag voor de Stichting Stoomhijskraan Schelde 38

Na meer dan 5 jaar bloed, zweet, en tranen de ultieme ontknoping voor de vrijwilligers, sponsoren en bedrijven die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om de restauratie van de oude Stoomhijskraan tot een goed einde hebben gebracht. "Wat een geweldige prestatie en wat een beloning". Aldus Wesley Sekewael. 

Proefdraaien van de stoomkraan
Er werd vandaag proefgedraaid met de oude kraan, de stoomketel werd opgestookt tot 6 bar de stoomfluit werd uitgebreid getest. Daarna werd de giek doormiddel van een lier en de bijbehorende staalkabels opgericht. Aan het einde van de middag nam Wesley Sekewael (Hoofd restauratie Stoomhijskraan Schelde 38) een boek in ontvangst Koninkrijk der Nederlanden Controleboek voor Stoom of Damp toestellen. 

De Oude Stoomhijskraan Schelde 38 zal binnen kort worden geplaatst naast het Museum Scheldewerf aan De Willem Ruysstraat in Vlissingen. Meer informatie over de Stoomhijskraan via deze website.

Video proefdraaien Stoomhijskraan

Reactie schrijven

Commentaren: 0