· 

Skatebaan Veersepoort wordt andere speelvoorziening

De skatebaan in de Veersepoort wordt een andere speelvoorziening voor jongeren tot ongeveer 12 jaar.

Hoe en waar die gaat komen moet nog worden bedacht. De mensen uit de buurt kunnen daar over meedenken.

En het college van burgemeester en wethouders gaat aan de gemeenteraad geld vragen om op een andere locatie een skatebaan te maken. Begin januari deed een rechter uitspraak en moesten we de skatebaan in de Veersepoort sluiten.

Kosten op een rijtje gezet
De rechtbank heeft ons toen gezegd dat er een nieuw besluit moest komen. En zolang dat besluit er niet was, moest de skatebaan gesloten blijven. Het college heeft toen opnieuw alle mogelijkheden, onmogelijkheden en kosten op een rijtje gezet. De conclusie is dat we geen andere mogelijkheid zien dan de skatebaan definitief te sluiten en te slopen. Voor dat slopen is geld nodig. Dat geld gaan we vragen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel op 6 april in de commissie Ruimte en neemt op 15 april een besluit. Zodra de gemeenteraad een besluit heeft genomen, praten wij verder met de Buurtgroep om te kijken wat mogelijk is om de baan nog een poosje te gebruiken.

Geld nodig voor nieuwe skatebaan
Het bouwen van een nieuwe skatebaan kost ruim € 300.000. Dat is veel geld en dat heeft de gemeente op dit moment niet. Wel vinden de burgemeester en wethouders dat er ergens anders een nieuwe baan moet komen. Het college vraagt daarom aan de gemeenteraad om een nieuwe skatebaan op een verlanglijst te zetten. Deze verlanglijst heet de Kadernota. In november neemt de gemeenteraad een besluit over die wensen. Tot die tijd is het dus helaas nog onzeker of er wel een nieuwe skatebaan komt en welke termijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0