SP Vlissingen is petitie gestart voor behoud van de Piek

Opnieuw wordt het voortbestaan van poppodium De Piek bedreigd door de gemeente.

Nadat in de afgelopen 10 jaar De Piek meerdere malen is gered, is het dit jaar weer nodig om in actie te komen.

Om de Piek te behouden start de Vlissingse afdeling van de SP een petitie via deze link te ondertekenen: De Piek moet blijven

De Piek, gestart als overnachtingsplaats voor jongeren eind jaren zestig van de vorige eeuw, is in de tijd daarna uitgegroeid tot een bruisend jongerencentrum, waar ook popconcerten georganiseerd werden, en worden. De laatste jaren wordt de Piek gerund door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben het pand van binnen voor een groot deel zelf opgeknapt, en organiseren een groot aantal activiteiten. Zelfs in deze moeilijke coronaperiode slagen zij erin om het publiek te vermaken door onlineconcerten te organiseren. Desondanks heeft de gemeente besloten per 1 september het huurcontract te beëindigen.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tabitha (maandag, 29 maart 2021 20:01)

    Stop nou toch eens met het steeds willen sluiten van de piek. De Piek hoort gewoon bij Vlissingen!