· 

Veiligheidsberaad: Concreet plan maken over heropening maatschappij

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen, rekenen er op dat er over twee weken een concreet plan is voor de heropening van de maatschappij laat persbureau ANP weten.

De burgemeesters willen dat er dan een routekaart is met betrouwbare informatie over versoepelingen.    
                                        
Op de eerdere routekaart van het kabinet had het beraad kritiek. De burgemeesters hebben het plan aangepast, waarbij meer rekening gehouden wordt met de sociale
en maatschappelijke gevolgen. Het aangepaste plan wordt de komende weken met de ministers De Jonge en Grapperhaus besproken. De burgemeesters zijn optimistisch over het tempo waarmee gevaccineerd wordt. Volgens hen zijn de vaccinaties nu goed op gang gekomen.

Het Veiligheidsberaad had kritiek op de routekaart voor versoepelingen die het kabinet begin deze maand presenteerde. De burgemeesters hebben veel aanpassingen bedacht, waarbij meer rekening is gehouden met de sociale en maatschappelijke gevolgen van de coronamaatregelen. Het alternatieve plan wordt deze weken met onder anderen justitieminister Fred Grapperhaus en coronaminister Hugo de Jonge besproken. Waarschijnlijk schuiven minister-president Mark Rutte en nog enkele bewindslieden volgende week aan bij het beraad.

Reactie schrijven

Commentaren: 0