Op zoek naar kunst: de eerste Kinderkunstroute van Zeeland

De jaarlijkse Kinderkunstweek stond dit jaar in het teken van voedsel in de kunst.

De 10e editie is dan officieel op 14 maart afgerond, maar in Vlissingen is het de start van een groot openluchtmuseum.

De afgelopen weken volgden tientallen basisschool- leerlingen een workshop ‘taart illustreren’ in het atelier van Agnes den Hartogh. En de kleurrijke resultaten zijn te zien tijdens een wandelroute door de binnenstad en langs de boulevard.

Video gemaakt
Ryan Luijt heeft met een aantal kinderen een video gemaakt over de kunstwerken en trok door de binnenstad samen met  Agnes den Hartogh en de kinderen. Ze ging bij diverse winkels en ondernemers langs zo als bij: Johnsons Vlissingen, Martien Verheij, Boekhandel 't Spui, Cafe Marcus, Albert Van de Korput, die hier spontaan aan mee werkten.  

Kers op de taart
“Door de kinderkunstwerken in de etalages van de binnenstad op te hangen, heb ik de kinderen een letterlijke kers op de taart gegeven! Bovendien ziet het er zo vrolijk uit in deze tijd vol beperkingen. De reacties van de kinderen, ondernemers en passanten zijn heel positief, en het taartmes snijdt aan heel veel kanten!” aldus Agnes, de initiatiefnemer.


Kinderkunstroute wandelen

Vanwege de corona maatregelen is de Kinderkunstweek verlengd en de Vlissingse binnenstad is de hele maand het podium voor jonge kunstenaars. Alle basisscholen in en rondom Vlissingen krijgen een uitnodiging om de Kinderkunstroute te wandelen. “Behalve dat we de binnenstad op de kaart zetten, is het vooral ook educatief, verfrissend en inspirerend. Wandelen is de laatste tijd erg populair geworden, dus hoe leuk is het om het aangename met het ‘nuttige’ te verenigen?

Ondernemers enthousiast
De doelstelling van de Kinderkunstweek is om kunst zo laagdrempelig mogelijk te maken, dus met dit etalage-project is dit geslaagd. Bovendien hebben de ondernemers enthousiast gereageerd, omdat ze het belangrijk vinden dat we onze binnenstad blijven zien, en dus ook met andere ogen kijken.”

Mooi weer, een vrij Paasweekend...
Heb je de Kinderkunstroute in Vlissingen al gewandeld? Check de link voor de plattegrond, route en deelnemers via www.filiaalvlissingen.nl.

Download
routekaart.pdf
Adobe Acrobat document 384.5 KB

YouTube

Reactie schrijven

Commentaren: 0