Viskraam Henk Marijs: al 30 jaar een begrip in Vlissingen!

De viskraam van Henk Marijs aan het De Ruyterplein bestaat dit jaar 30 jaar, in 1992 volgde hij Maatje van Belzen op.

Die vond het in juni 1991 na ruim 20 jaar welletjes geweest, zij stond daar iedere vrijdag met verse vis met een handkarretje aan de Nieuwendijk.

De klanten moesten voortaan naar de vrijdagmarkt voor verse vis, een directe opvolgster of opvolger had de visverkoopster niet. En gelukkig was daar Henk Marijs die het gat van de markt wist op te vullen door een viskraam te beginnen aan het De Ruyterplein, waar de klanten van Maatje van Belzen terecht konden voor verse vis.

Nieuw seizoen
Normaal zou Henk Marijs een aantal weken op vakantie zijn geweest, maar dat kon door de coronacrisis niet. Hij had liever een tijdje in Spanje doorgebracht of een mooie cruise gemaakt, maar dat ging even niet door. Maar des ondanks ziet Henk het toekomstige seizoen positief tegemoet, het is behoorlijk druk en mag niet klagen.      

Cruise maken
Dit jaar wordt Henk 65 jaar, hoe lang denk je nog door te gaan? "Als ik gezond blijf ga ik in ieder geval door tot mijn 70e, en daarna ga ik halve dagen werken afbouwen dus tot dat ik 75 jaar ben en dan zie ik wel verder. Als de corona voorbij is ga ik als cadeau een mooie cruise maken, ik vertrek"!  

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0