Marinefregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën doet de Buitenhaven aan

Zaterdag kwam het marinefregat De Zr.Ms. De Zeven Provinciën aan en meerde af aan de kade van de buitenhaven in Vlissingen.

Na een periode van groot onderhoud (een ‘midlife update’) is Zr.Ms. De Zeven Provinciën weer voor langere tijd op zee om haar oefenprogramma te doorlopen. Hierbij kun je denken aan het blussen van branden,het hoofd bieden aan scheuren en gaten bij een aanvaring, het verzorgen van gewonden bij een bedrijfsongeval en het beoefenen van 'man over boord' procedures.

Oefening op zee
Vorige week maandag 29 maart meerde het marinefregat af in de Eemshaven voor een logistieke stop en om de bemanning de kans te geven te ontspannen. Daarna vertrok het fregat weer richting zee om het oefenprogramma voort te zetten. En afgelopen zaterdag kwam het fregat naar Vlissingen. De komende weken zal er verder geoefend worden op zee, en aan het einde van de reis zullen er examens worden afgelegd om aan te tonen dat de bemanning gereed is om calamiteiten en gevechtswacht aan te kunnen. Meer over De Zr.Ms. De Zeven Provinciën via de Facebookpagina. Het marinefregat heeft maandag de haven van Vlissingen weer verlaten.

Luchtverdedigings - en commandofregat
Zr.Ms. De Zeven Provinciën is een van de luchtverdedigings - en commandofregatten van de De Zeven Provinciën-klasse. Zoals de typebenaming al aangeeft, heeft het luchtverdedigings - en commandofregat (LCF) 2 hoofdfuncties: luchtverdediging en commandovoering. De verdedigingsfunctie houdt in dat ze een vlootverband in zijn geheel moet kunnen beschermen. De commandofunctie betekent dat het schip een complete operationele staf aan boord kan nemen. De commandant van deze staf heeft dan de leiding over meerdere schepen: een eskader of vlootverband.

Reactie schrijven

Commentaren: 0