Nieuwe Dokbrug ontsluiting binnenstad en eiland opengesteld voor verkeer

Vrijdagmiddag was het zover, de nieuwe Dokbrug over het Dok in Vlissingen werd geopend.

De oude brug over het Dok die de binnenstad en het Eiland ontsluit was aan vervanging toe.

Het vervangen van de brug stond op het lijstje als één van de projecten van het Scheldekwartier. Rond 15:00 uur werden de afzettingen verwijderd op de Dokwerker (de nieuwe toegangsweg) naar de vernieuwde Dokbrug over het Dok in Vlissingen. De oude Dokbrug zal op korte termijn worden gesloopt.

30 km zone
Via de Dokwerker en de Koningsweg is een 30 km zone van toepassing, waar de  maximumsnelheid op 30 kilometer per uur is vastgesteld. Ook is gedacht aan de fietsers en voetgangers die op een veilige manier kunnen deelnemen aan het verkeer over de nieuwe brug en toegangswegen van en naar het centrum van de stad.  

Tasjes uitgereikt
De eerste auto reed na de openstelling van de Dokwerker richting de nieuwe Dokbrug, en nam een tasje in ontvangst van de gemeente Vlissingen met het logo ‘Scheldekwartier Vlissingen dat is thuiskomen’. Hans van Houdt, projectleider van het Scheldekwartier voor de gemeente Vlissingen, reikte ook een aantal tasjes voor de eerste honderd brug passanten uit. Weer een mooie mijlpaal voor de ontwikkeling van het Scheldekwartier waar de komende jaren nog diverse projecten vorm zullen krijgen. Zoals de woningbouw die inmiddels ook al op grote schaal plaats vindt.

Videoreportage

Reactie schrijven

Commentaren: 0