Meer grip op zomerse verkeersdrukte boulevards

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de toegang tot de boulevards in Vlissingen beter te reguleren.

Wanneer er (grote) drukte wordt verwacht zoals bij mooie weersomstandigheden, worden (delen van) de boulevards af voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Om voor fietsers en voetgangers meer ruimte te krijgen en ze zich zo beter kunnen houden aan de coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand en het voorkomen van groepsvorming.

Afsluiting boulevards
In het voorjaar en ook in de zomerperiode van 2020 waren de Vlissingse boulevards meerdere keren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (auto-, motor-, scooter- en bromfietsverkeer). Vooral in de weekenden en op zonnige dagen werd het erg druk. Hierdoor was het lastig om ongewenste groepsvorming te voorkomen en de 1,5 meter afstand tussen personen te respecteren of daarop te handhaven.
Op grond van de Noodverordening Covid-19 Veiligheidsregio Zeeland van 8 april 2020, werden de boulevards toen meerdere keren afgesloten.

Lees meer over de maatregelen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0