Ondertekening koopovereenkomst projectlocatie Dokwerker Vlissingen

TEAM Concepts (onderdeel van TEAMforREAL BV uit Goes) tekende met de gemeente Vlissingen op woensdag 21 april de koopovereenkomst voor de projectlocatie Dokwerker in Vlissingen (Scheldekwartier).

Een memorabel moment waarbij de gemeente Vlissingen en TEAM Concepts de aan- en verkoop van de locatie bestendigden. De ondertekening had plaats op de eerste verdieping van de naastgelegen Timmerfabriek in aanbouw, met uitzicht op de projectlocatie. De ontwikkeling van het project “De Dokwerker” is inmiddels al in volle gang. “De Dokwerker” kent een architectuur welke naadloos aansluit bij de historisch industriële gebouwen in de directe omgeving van het Scheldekwartier en sluit daarmee perfect aan op de naastgelegen Timmerfabriek, welke evenééns ontwikkeld wordt door TEAM Concepts in samenwerking met Bouwgroep Peters en hotelier Kloeg Collection.

Namens de gemeente Vlissingen tekende Wethouder de Jonge de koopovereenkomst en namens het ontwikkelteam ondertekenden Joeri Beekman en Paul Huges van TEAM Concepts de overeenkomst.

Wethouder de Jonge namens de gemeente Vlissingen   Foto: Angela Verdam

Voor ontwerp en architectuur tekent het befaamde internationaal opererende architectenbureau KCAP met vestigingen in Rotterdam, Zurich en Shanghai. Zij zijn zeer ervaren in het ontwerpen van onderscheidende projecten in stedelijke en (voormalig) industriële en water-gerelateerde omgevingen. De Dokwerker wordt gerealiseerd naast de Timmerfabriek, feitelijk in de oksel alwaar de Willem Ruysstraat en de weg naar de nieuwe brug samen komen. Niet geheel toevallig heet deze weg naar de nieuwe brug ook Dokwerker.

Impressie Dokwerker ©KCAP


Uitbreiding van Hotel De Timmerfabriek

In het project worden 58 compacte appartementen gerealiseerd welke verhuurd en geëxploiteerd zullen worden vanuit de hotelorganisatie van Hotel De Timmerfabriek. Hotelier Kloeg Collection zal zich daarbij richten op een combinatie van zakelijke verhuurmarkt (short stay en mid-long stay) én de recreatieve markt. Onder de noemer “Timmerfabriek Apartments” vormen de 58 appartementen een perfecte uitbreiding van Hotel De Timmerfabriek.

Nauwkeurige planning
Hotel De Timmerfabriek is momenteel vol in aanbouw en evenééns op 21 april werd daar het hoogste punt bereikt middels terugplaatsing van ‘het torentje’. Hotel De Timmerfabriek zal omstreeks Pasen 2022 gereed zijn. De bouw van De Dokwerker zal eind 2021 aanvangen en de oplevering zal in de loop van 2022 zijn. In die zin sluit dat naadloos aan op de bouw en oplevering van Hotel De Timmerfabriek. Medio 2021 worden investeerders en relaties in de gelegenheid gesteld om te investeren in dit unieke project. TEAM Concepts ontwikkelt het project in de  ‘joint venture’ Dokwerker Vlissingen BV met ontwikkelpartners Bouwgroep Peters BV en AVV Beheer BV, beide gevestigd in Middelburg.

Reactie schrijven

Commentaren: 0