Eengezinswoningen De Hofjes opgeleverd in juni

In de Scheldewijk worden de komende 10 jaar 200 sociale huurwoningen gebouwd.

De eerste woningen ‘De Hofjes’ worden in juni opgeleverd. De huizen liggen aan de noordkant van de Scheldewijk, tussen de Verlengde Singel en de Paul Krugerstraat.

De Hofjes worden autovrij, energieneutraal en gasloos. De woningen zijn ontworpen door Buro Salt en worden gebouwd door Bouwgroep Peters. De eengezinswoningen in De Hofjes passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort. De woningen aan de verschillende hofjes krijgen een eigen uitstraling.

Goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen
De woningen hebben twee woonlagen met drie slaapkamers en een tuin van 35-40m₂ met berging. Deze woningen zijn heel goed geïsoleerd en voorzien van een ventilatiewarmtepomp. Op het dak liggen 10 zonnepanelen. Standaard voorziet l’escaut alle tuinen rondom van gaashekwerk met klimopbeplanting en een afsluitbare poort. De afscheiding tussen de woningen dienen huurders zelf te verzorgen. Alle 24 woningen zijn inmiddels verhuurd. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0