Ruim 80.000 kijkers voor home editie Bevrijdingsfestival Zeeland

Succesvolle Bevrijdingsfestival Zeeland @home editie met ruim 80.000 kijkers vanuit het hele land.

Vier livestreams, talloze optredens, vraaggesprekken op het scherpst van de snede, DJ’s, een filmpremière, een online koor, graffiti, radio- en tv-uitzendingen, vrijheidssoep en feestpakketten aan huis. Je kon op 5 mei op eindeloos veel manieren het Bevrijdingsfestival Zeeland meebeleven en -vieren.
Foto: @ bevrijdingsfestival Zeeland: Sophie Straat
en Wieger Hoogendorp


Samen vrijheid vieren
Een ander programma dan anders, maar ook een voller programma én vanuit heel het land te volgen. Festivalorganisatie Cultuurwerf kijkt tevreden terug op deze bijzondere editie. Directeur Onno Bakker: “Wij willen als bevrijdingsfestival overdragen hoe belangrijk vrijheid is. Dat doen we met onze publieksedities, maar dat is met deze editie ook zeker gelukt!” Dit was de laatste editie waar Bakker als directeur aan meewerkte. Bakker: “En in alle opzichten een onvergetelijke! Plus, we hebben nu veel meer mensen kunnen bereiken.”

Vrijheidscafé
Bevrijdingsfestival Zeeland begon vroeger dan gebruikelijk. Vanaf 9.00 uur ging Omroep Zeeland live op radio en TV met het Vrijheidscafé. Zij verzorgden een enorm gevarieerd dagprogramma met elk uur livemuziek en een andere hoofdgast die over een specifiek thema kwam praten (van vrijheid tot meningsuiting tot racisme).

Talks
Via het Talks-kanaal waren lezingen en interviews te zien. Er was dit jaar een speciale editie van de H.M. van Randwijklezing met sprekers uit het verleden: Strafpleiter Inez Weski, schrijver David van Reybrouck en journalist Peter Vandermeersch. Ook beleefde de documentaire ‘Allemaal mensen’ haar wereldpremière en gingen mensen de discussie met elkaar aan over vrijheid aan de Keti Koti dialoogtafel.

Main Stage Live
Natuurlijk was er ook alle ruimte voor livemuziek. Samen met SENA zorgde Bevrijdingsfestival Zeeland voor een lijst van flink aansprekende namen. Lokale helden, PEER, maar ook aanstormende talenten zoals S10, Sophie Straat, Ruben Annink, Froukje en dé band van dit moment: Altin Gün traden op. Kijkers konden live reageren en deden dat massaal. Naast live-optredens vanuit CineCity Vlissingen werden ook landelijke optredens van de Ambassadeurs van de Vrijheid gestreamd en de eerder al opgenomen finale van de Zeeuwse Belofte.

Liberty Dance Café
De dag werd dansend afgesloten. Team Peach bouwde een feestje in het Liberty Dance Café. Zij openden het programma met een dampende Urban-set en sloten af met een verrassende set van Feest-DJ’s

Terugkijken
Niet live mee kunnen kijken? Via bevrijdingsfestivalzeeland.nl zijn diverse optredens, lezingen en interviews terug te kijken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0