· 

Bedrijvigheid in onroerend goed één na hoogste in Zeeland

In 2021 is het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in de bedrijfstak ‘verhuur en handel van onroerend goed’ in de provincie Zeeland het één na hoogste van  Nederland.

Met 216,7 vestigingen per 100.000 inwoners ligt het aantal vestigingen per inwoner in Zeeland 19,7 procent hoger dan gemiddeld in Nederland (181 vestigingen). Dit blijkt uit onderzoek van Parel Beheer waarin, op basis van afgelopen maand verschenen gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), lokale verschillen en trends in bedrijvigheid op de onroerendgoedmarkt in kaart zijn gebracht.

De bedrijfstak 'verhuur en handel van onroerend goed' bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met bemiddeling in en beheer van onroerend goed, verhuur van onroerend goed en handel in eigen onroerend goed. Hieronder vallen bijvoorbeeld makelaars, vastgoedbeheerders en woningcorporaties. In de provincies Noord-Holland, Zeeland en Utrecht is het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner in de bedrijfstak in 2021 het hoogst. Daartegenover is het aantal bedrijfsvestigingen in de provincies Drenthe, Groningen en Limburg het laagst.

Groei stagneert
De toename van het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner is in de provincie Zeeland in de bedrijfstak ‘verhuur en handel van onroerend goed’ in 2021 is het afgelopen jaar wel het drie-na-laagste van Nederland. Met een stijging van 0,7 procent steeg het aantal vestigingen per inwoner in Zeeland 0,2 procent minder hard dan de gemiddelde toename van 0,9 procent in Nederland. Het afgelopen jaar nam het aantal bedrijfsvestigingen per inwoner het hardst toe in Groningen, Flevoland en Friesland.

De volledige resultaten van het onderzoek staan gepubliceerd op: parelbeheer.nl/onderzoek-onroerendgoed-2021

Reactie schrijven

Commentaren: 0