Ovaa Motors verhuisd na 43 jaar in Oost-Souburg naar Vlissingen

Het voormalige bedrijfspand van Smith Kaas aan de Mercuriusweg 1 heeft een nieuwe eigenaar: Ovaa Motors uit Oost-Souburg. Ze zijn de spullen alvast aan het inpakken en over 2 of 3 weken is Ovaa Motors volledig verhuisd naar Vlissingen.

Ovaa Motors werd in 1978 opgericht door motorcrosser Leo Ovaa, op zijn boerderij in Ritthem. Hij verkoopt en onderhoud dan al een tijd voornamelijk crossmotoren van Maico en Suzuki, en is vanaf 1978 ook officieel Suzuki dealer. In 1983 verhuist het bedrijf naar de Burchtstraat in Oost-Souburg, met de showroom om de hoek in de Vlissingsestraat, wat later onze huidige locatie wordt. In 1983 komt ook het dealerschap voor wegmotoren van Suzuki er bij. En een jaar later word Ovaa Motors off-road dealer van Honda, naast het dealerschap van Suzuki.

Verhuizing werkplaats naar de Vlissingsestraat 
In 1993 word het pand aan de Vlissingsestraat uitgebreid, en verhuist de werkplaats van de Burchtstraat naar de Vlissingestraat. In dit jaar komen er ook diverse dealerschappen van scooters bij, waaronder Peugeot, en in 2002 volgt het dealerschap van Yamaha. In 2015 word het dealerschap van Honda verruild voor het dealerschap van Husqvarna. Vanaf dit moment hebben zij dus naast het dealerschap van Suzuki en Yamaha, 3 verschillende merken in het off-road segment, en 6 dealerschappen totaal! In 2017 treed de zoon van Leo, Steven Ovaa toe in het bedrijf, om het op een later tijdstip volledig over te nemen. En een jaar later viert Ovaa Motors het 40 jarige bestaan, en tevens het 40 jarig dealerschap van Suzuki!

Verschillende nationale titels gewonnen
Het bedrijf is geboren uit passie voor de motorsport, met de motorcross in het bijzonder. Na zelf jaren actief geweest te zijn op landelijk niveau en als een van de eerste Zeeuwen met de ‘Inter’ status, oefende Leo Ovaa zijn kennis en ervaring uit in de werkplaats en verkoop. Na zelf het crossen op een lager pitje te hebben gezet, hebben er verschillende rijders op Nederlands en Europees niveau gereden voor onze zaak, en verschillende nationale titels gewonnen in Nederland en Belgie! Ook zijn er een aantal wedstrijden voor het wereldkampioenschap gereden door onze rijders. Waaronder ook Leo’s oudste zoon Casper (die ook nauw betrokken is bij ons bedrijf), die als een van de weinige Nederlandse rijders langer dan 10 jaar de ‘Inter’ status heeft gehad! De jongste zoon van Leo, Steven heeft in 2013 ook de ‘Inter’ status behaald.

Jaren lange ervaring op motorsport gebied
Deze jarenlange ervaring op het motorsport gebied, met de gedrevenheid naar perfectie en om het beste in mens en machine naar boven te halen, straalt door in ons bedrijf, en deze kennis passen wij toe op al onze motoren in de winkel en werkplaats. Wij kennen zelf het ‘ klappen van de zweep’, en zijn voortdurend opzoek naar de beste manieren en middelen.

Ruim 40 jaar ervaring met passie voor motoren
Ovaa Motors is een echt/hecht familie bedrijf, zeer divers en met jarenlange ervaring, ongekende passie voor motoren! Je kunt er terecht voor nieuwe en gebruikte wegmotoren, cross-en enduro motoren, en scooters. Een ruime voorraad onderdelen, accessoires en toebehoren. Onderhoud aan diverse merken, ook voor schade herstel en complete revisies. Ruim 40 jaar ervaring en deskundig personeel met passie voor motoren. Als een van de oudste dealers in Nederland, hopen wij met onze passie voor motoren en de motorsport, in 2058 het 80 jarig bestaan te kunnen vieren!

Reactie schrijven

Commentaren: 0