7,5 procent meer schuurinbraken in Zeeland

In Zeeland waren er van oktober 2020 tot en met maart 2021 in totaal 17,5 procent meer schuurinbraken dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder. Binnen de provincie werd er deze winter het vaakst ingebroken in Terneuzen, Reimerswaal en Hulst. Dit en meer blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht.

3 gemeenten goed voor de helft van de inbraken
Afgelopen winter werd er in Zeeland 94 keer ingebroken in schuren, boxen en garages. De helft van deze inbraken zijn te herleiden naar slechts 3 van de 13 Zeeuwse gemeenten. Van oktober tot en met maart werden de meeste incidenten gemeld in Terneuzen (19), Reimerswaal (15) en Hulst (13). In Noord-Beveland kon men afgelopen winter juist opgelucht ademhalen. In deze Zeeuwse gemeente werd namelijk geen melding gedaan van een inbraak in een schuur. Ook in Veere (1) en Borsele (3) waren afgelopen winter weinig schuurinbraken.

Inwoners van Reimerswaal meeste risico
In grote gemeenten wordt logischerwijs vaker ingebroken dan in kleinere. Om het risico op een inbraak te bepalen, is het daarom ook nuttig om ook het aantal schuurinbraken af te wegen tegen het aantal huishoudens in een gemeente. Van oktober 2020 tot en met maart 2021 werd er in Zeeland - per huishouden - het vaakst ingebroken in Reimerswaal. In deze gemeente was de kans op een schuurinbraak bijna dubbel zo groot dan landelijk gemiddeld (+96 procent). Ook in Hulst is wordt er per huishouden bovengemiddeld vaak ingebroken in schuren (+21,5

Reactie schrijven

Commentaren: 0