Zeven appartementen in Woonhotel Petruskerk per 1 juli in verhuur

Met ingang van juli 2021 gaan er in het Woonhotel Petruskerk op de begane grond 7 accommodaties in de verhuur. De familie Maljaars broers en zus Jeroen, Bas en Xandra van Habitat Projectontwikkeling zijn 21 appartementen in de voormalige kerk aan het bouwen.

De werkzaamheden verlopen voorspoedig, en de eerste 7 appartementen gaan per 1 juli in de verhuur.
“Het zijn voornamelijk 4 persoons appartementen een toch wat luxere variant, nog luxer als die we al hebben en ook met volledige ingerichte keuken, mensen kunnen er intrekken en hun ding doen”. Laat Xandra Maljaars aan RTV Vlissingen weten. De appartementen in de naastgelegen voormalige kosterswoning zijn al klaar en ruim 4 jaar in gebruik.

Gasloos en warmtepompen
Bas Maljaars: “Er zal worden gewerkt met warmtepompen voor de vloerverwarming en in principe zijn we gasloos, alle muren zijn extreem geïsoleerd en met 4 grote warmtepompen wordt alles verwarmd en niets meer op gas. Vader Bram Maljaars is de gene die alles nog steeds ontwerpt maar die werkt niet meer mee, hij is inmiddels 72 jaar, maar is op de achtergrond nog met alles betrokken. Met de tekeningen en ontwerpen van ruw bouw tot afbouw".

Overname door Bram Maljaars
In 1999 is de Gereformeerde Petruskerk aan de Paul Krugerstraat gesloten. De Petruskerk, van origine een gereformeerde kerk, werd in 1929 in gebruik genomen. Zeventig jaar later sloot de kerk haar deuren wegens een sterk geslonken bezoekersaantal. In 2002 kocht Marsaki het gebouw. Het idee om er zorgwoningen in te vestigen, liep op niets uit. Plannen om er appartementen van te maken of een kantoor bleken evenmin levensvatbaar. Na jarenlange onzekerheid nam de Vlissingse projectontwikkelaar Bram Maljaars de monumentale kerk over van ontwikkelingsmaatschappij Marsaki. En kreeg de Petruskerk aan de Paul Krugerstraat een nieuwe invulling als Woonhotel. De accommodaties zijn voorzien van parketvloeren, een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser, een eethoek, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen.

Geschiedenis Kerkgebouw
De in 1899 gebouwde Nieuwe Middelkerk te Vlissingen kwam aan het begin van de 20e eeuw zodanig tussen de fabrieksgebouwen van scheepswerf De Schelde te staan, dat het wenselijk bleek om een nieuwe Gereformeerde kerk te bouwen meer in het centrum van Vlissingen. Toen door uitbreiding van scheepswerf De Schelde deze plannen in een stroomversnelling raakten, werd door middel van vrijwillige bijdragen en een fonds een nieuw kerkgebouw bekostigd. Op 25 augustus 1928 werd de eerste steen gelegd en op 30 mei 1929 werd het nieuwe gebouw aan de Paul Krugerstraat in gebruik genomen. Na flinke schade door gevechten in Vlissingen in de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw in 1946 hersteld. In de jaren '70 werd de kerk omgedoopt tot Petruskerk.    
           

Reactie schrijven

Commentaren: 0