· 

Zeeuwse trouwkosten 8,2% toegenomen in 2 jaar tijd

De kosten voor een gemeentelijke trouwceremonie op maandag tot en met donderdag zijn in Zeeland in de afgelopen twee jaar met 8,2% toegenomen. Een “vrijdagceremonie” is zelfs 12,7% duurder. Vooral in de gemeenten Kapelle en Borssele namen de kosten voor trouwen in een gemeentehuis flink toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar trouwkosten in 2021.

Sterkste toename in Kapelle
Met name de gemeente Kapelle stuwt de gemiddelde toename omhoog. Daar nam in twee jaar tijd het tarief voor een doordeweekse bruiloft toe met 48,3%: van 316,55 euro in 2019 tot 469,50 euro in 2021. Ook in Borssele (+23,2% doordeweeks) en Veere (+42,5% op vrijdag) namen de tarieven sterk toe.

Jawoord het duurst in Middelburg
De duurste ceremonie van Zeeland is op zaterdag in Middelburg. Een bruidspaar betaalt dan 1.179,73 euro om elkaar het jawoord te geven in het gemeentehuis. Ook op Schouwen-Duiveland (1.144 euro) en Tholen (1.001 euro) is het tarief hoog. Het minst betalen bruidsparen in Noord-Beveland, namelijk 155 euro voor een ceremonie op maandag tot en met donderdag.

Enkel Veere geeft duidelijkheid wijzigingskosten
Vanwege de coronamaatregelen kiezen veel bruidsparen er regelmatig voor om hun bruiloft uit te stellen. Toch geeft alleen de gemeentewebsite van Veere duidelijkheid over de kosten die zij rekenen voor het verplaatsen van de ceremonie (163,80 euro). Dit zijn tevens de hoogste wijzigingskosten van alle Nederlandse gemeenten.

Bij de andere twaalf gemeenten is het onduidelijk of en hoeveel kosten zij hiervoor in rekening brengen en onder welke voorwaarden. Over annulering bieden Zeeuwse gemeenten vaker informatie: op Schouwen-Duiveland en in Sluis, Veere en Vlissingen worden hiervoor kosten gerekend, variërend van 32,95 euro in Sluis tot 162,80 euro in Vlissingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0