CineCity XL vanaf 5 juni open: De Slag om de Schelde weer te zien

Na een sluiting van bijna een half jaar, gaat CineCity XL vanaf zaterdag 5 juni weer open voor publiek. Eindelijk is nu ook weer de spectaculaire film De Slag om De Schelde op het grote doek zien.

Per zaal mogen er 50 personen worden toegelaten en ook de shop gaat weer open. Er kunnen weer heel veel films worden vertoond onder het genot van onder meer popcorn. Het filmprogramma tref je vanaf nu aan op de website. Daar kun je ook je tickets online bestellen.  

De Slag om de Schelde ging afgelopen jaar op 14 december in première in de Vlissingse bioscoop CineCity en zou drie dagen later in de rest van het land te zien zijn. Maar op 15 december 2020 werd bekendgemaakt dat de bioscoop-release werd uitgesteld naar 2021 vanwege de coronamaatregelen in Nederland.

De Slag Om De Schelde
Met een budget van €14 miljoen is De Slag Om De Schelde de allergrootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar. Initiatiefnemer van de film is het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) dat met de film de betekenis van leven in vrijheid wil benadrukken. De film maakt duidelijk dat vrijheid niet iets vanzelfsprekend is, maar dat daar enorme offers voor zijn gebracht. De Slag Om De Schelde is gemaakt in het kader van 75 jaar vrijheid en sluit dit herdenkingsjaar af.

Reactie schrijven

Commentaren: 0