Giek van de Hensen-kraan op de Amels kade verwijderd

De kraan van jachtenbouwer Amels in Vlissingen zal deze week worden ontmanteld. Deze is bijna 70 jaar oud en werd de laatste jaren niet meer gebruikt. De drijvende bok Hebo Lift 7 uit Rotterdam van Hebo Maritiem Service met een hijsvermogen van 300 ton en een hijshoogte van 57 meter meerde 29 mei af aan de kade van Amels. 

Maandag 31 mei vonden de voorbereidende werkzaamheden plaats, het verwijderen van kabels, om de giek van de kraan te verwijderen. En dinsdag 1 juni aan het einde van de middag was het zover, nadat er een kraan van Melis op de kade verscheen. Deze ondersteunde de hijsklus om samen met de Hebo Lift 7 de giek te verwijderen. Omstreeks 17.30 uur werd de giek op de Amels kade geplaatst. Deze zal later op een bijgelegen ponton worden geplaatst. In de loop van de week zal ook het onderstel van de kraan worden verwijderd.

De ontmantelde kraan zal naar Rotterdam worden vervoerd, en daar zal deze worden gerestaureerd om tot een luxe hotel worden omgebouwd. Het Faralda Restauratie Fonds neemt de renovatie voor haar rekening om later de kraan te gaan verhuren als hotel met drie luxe kamers.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0