Aan de slag met gezonde voeding en leefstijl

Gezonde voeding en leefstijl staan heel de week centraal tijdens de lessen van de leerlingen van het vmbo basis van het Scheldemond College in Vlissingen. Iedere ochtend starten de leerlingen met een sportactiviteit gevolgd door een fruitmoment.

In de les techniek maken ze een kweekbak, ze koken gezonde gerechten, maken zelf een moestuin en leren hoe ze restjes groenten kunnen herplanten in plaats van weg te gooien. Ook de ouders worden betrokken bij het thema. Aan hen is gevraagd een gezond lievelingsgerecht te delen. Alle gerechten worden gebundeld in een kookboekje.

Deze themaweek heeft er toe geleidt dat achter de keuken een echte kas komt! De leerlingen kunnen zelf hun groenten kweken om deze vervolgens in de keuken te gebruiken.

De themaweek komt voort uit het landelijke programma jong leren eten.
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding. Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten (JLE) scholen stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding. Daarmee leren zij op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken. De subsidieregeling wordt uitgevoerd in samenwerking met het programma Gezonde School.

Foto's gemaakt door een docent van Scheldemond College

Reactie schrijven

Commentaren: 0