Hensen kraan ontmanteld en vertrokken uit Vlissingen

De kraan van jachtenbouwer Amels in Vlissingen is de afgelopen week ontmanteld. Deze is 64 jaar oud en werd de laatste jaren niet meer gebruikt. Maandag 31 mei vonden de voorbereidende werkzaamheden plaats, het verwijderen van kabels, om de giek van de kraan te verwijderen.

De drijvende bok Hebo Lift 7 uit Rotterdam van Hebo Maritiem Service met een hijsvermogen van 300 ton en een hijshoogte van 57 meter verwijderde 1 juni de giek van de kraan. Daarna werd op 2 juni ook delen van het onderstel ontmanteld en op een ponton geplaatst.

Vertrek kraan uit Vlissingen
En 3 juni was het zover, en vertrok omstreeks 16:45 uur het ponton via de sluis van Vlissingen met daarop de gedemonteerde kraan richting Rotterdam. Deze zal worden gerestaureerd om tot een luxe hotel worden omgebouwd. Het Faralda Restauratie Fonds neemt de renovatie voor haar rekening om later de kraan te gaan verhuren als hotel met drie luxe kamers.   

Videoreportage

Reactie schrijven

Commentaren: 0