Dit jaar weer geen kermis in Vlissingen

Voor het tweede jaar op rij gaat er een streep door de Vlissingse kermis. Dat heeft het dagelijks gemeentebestuur besloten. Vorig jaar was er ook geen kermis in verband met de COVID19-maatregelen.

De belangrijkste reden voor het afblazen van de kermis dit jaar, is dat duidelijke richtlijnen en kaders vanuit de Rijksoverheid op dit moment ontbreken. “We weten op dit moment niet hoe de coronasituatie er medio juli voor staat en welke landelijke regelgeving dan van kracht is. Dat maakt dat we de kermis niet op een goede manier kunnen voorbereiden. Net zoals in 2020 hebben we ook in 2021 weer te maken met COVID19-maatregelen. Er is op dit moment teveel onduidelijk om de kermis zonder financiële risico’s en op veilige en ordelijke wijze te organiseren. Het besluit is niet lichtvaardig genomen en we beseffen goed dat het niet doorgaan van de kermis grote impact heeft op de kermisexploitanten, de (horeca)ondernemers en de bezoekers van de kermis”. Laat de gemeente Vlissingen weten via de gemeentelijke website.     

Reactie schrijven

Commentaren: 0