Koningin Emma krijgt originele uiterlijk en PSD kleuren weer terug

Vrijwel direct na aankomst (31 maart) in Vlissingen-Oost is bij Scheepswerf Reimerswaal begonnen met de restauratie en verbouwing van de Koningin Emma uit 1933.

Koningin Emma in droogdok Foto: PSDnet.nl

Momenteel ligt de Koningin Emma in een droogdok van Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost. Na 88 jaar varen en ondanks het zeer goede onderhoud van de vorige eigenaren is er nu iets meer nodig dan wat ‘botox’ en een schoonheidsbehandeling. Conservering en behoud voor de komende decennia vragen een grondige en andere aanpak: Stralen, bikken, lassen, repareren, huiddikte metingen, het is allemaal nodig. Op dit moment wordt het onderwaterschip helemaal klaargemaakt. Een tweede dokbeurt volgt nog richting het einde van de zomer. Daarbij zal het schip de originele PSD-kleuren en het uiterlijk van weleer terugkrijgen!

Aanwinst voor Zeeland & Vlissingen
PSDnet is verheugd dat de Koningin Emma in goede handen komt en volledig gerestaureerd en opgeknapt gaat worden. Een deel van het interieur is in de loop der jaren verdwenen, maar er zijn nog genoeg originele elementen uit 1933 te vinden op de Emma. Waar zusterschepen Oosterschelde en Prins Willem I in de Tweede Wereldoorlog uitbranden, zonken en zelfs gebombardeerd werden, bleef de Emma redelijk ongeschonden doorvaren. Daarom heeft de Koningin Emma meer originele details zoals houtsnijwerk ter versiering, die na de oorlog niet terugkeerden op de zusterschepen. Andere ruimtes aan boord zullen worden omgebouwd tot luxe b&b-kamers voor overnachtingen.

Meer over de restauratie van de Koningin Emma is via deze link te zien.

Reactie schrijven

Commentaren: 0