Eerste duurzame sociale huurwoningen De Hofjes bewoond

Maandag 14 juni  reikten wethouder Stroosnijder en Jan Leo van Deemter (directeur-bestuurder l’escaut) de eerste sleutels uit aan de nieuwe bewoners van De Hofjes in het Scheldekwartier. In de komende twee weken wordt de rest van de vierentwintig woningen gespreid opgeleverd.

Duurzame huurwoningen
De woningcorporaties in Nederland hebben afgesproken om een belangrijke bijdrage te leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot. In de gemeente Vlissingen is l’escaut daarmee al een aantal jaren geleden gestart door onder meer het plaatsten van zonnepanelen, het isoleren van bestaande woningen en het bouwen van energiezuinige woningen. De Hofjes zijn daarvan een voorbeeld.

Deze zijn gelegen aan de noordzijde van de Scheldewijk, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat. De 24 eengezinswoningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam gebouwd. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort.

De woningen aan de verschillende autovrije hofjes hebben een eigen uitstraling. Ze hebben twee woonlagen met drie slaapkamers en een tuin van 35-40m2 met berging. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en een ventilatiewarmtepomp. Bouwgroep Peters ontwikkelde en bouwde deze woningen in opdracht van l’escaut.

Reactie schrijven

Commentaren: 0