· 

Senioren Zuid-Nederland minder bereid om te verhuizen naar verpleeghuis

Senioren Zuid-Nederland minder bereid te verhuizen naar verzorgingshuis sinds corona. 16,6% van de senioren uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg is sinds corona negatiever gaan denken over een verhuizing naar een verpleeghuis, verzorgingshuis of serviceflat.

Onder meer het risico op een virusbesmetting en mogelijke bezoekbeperkingen zorgen voor meer twijfel. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Stannah naar het imago van verzorgingshuizen sinds corona, waarbij ruim 800 Nederlandse 60-plussers zijn ondervraagd. In totaal ziet 42,9% van de 60-plussers uit de zuidelijke provincies een verhuizing naar verpleeghuis, verzorgingshuis of serviceflat niet zitten. Onder 60-plussers uit het westen (45,3%) en noorden (49,4%) van het land wordt er vaker zo over gedacht.

Corona en opgeven privacy belangrijke redenen voor twijfel
Het risico op een coronabesmetting is voor 12,1% van de Nederlandse senioren een reden om niet te willen verhuizen naar een verzorgingshuis. Ook het verbod of de beperking van bezoek wordt vaak genoemd als aanleiding om te twijfelen over een verhuizing (12,5%). Daarnaast geeft ruim een kwart van de senioren aan bang te zijn om zich (door corona) opgesloten te voelen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of serviceflat (27,5%).

Gebrek aan privacy
Corona is echter niet de belangrijkste reden voor de aarzeling. Het gebrek aan privacy wordt door 60-plussers namelijk het vaakst genoemd als reden om te twijfelen over een verhuizing naar een verzorgingshuis (37,9%). Ook zijn veel senioren bang dat zij zich niet thuis zullen voelen in een verzorgingshuis (31,9%).

Meer informatie over het onderzoek is te lezen via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0