Extra raadsvergadering over Nollebos: SGP fractie dient 3 amendementen in

Dinsdagavond 22 juni (19:30 uur) komt de gemeenteraad bijeen om te vergaderen over het integraal Streefbeeld Nollebos-Westduinpark. Vanwege de coronamaatregelen vergadert de raad zonder publiek. De vergadering is wel live te volgen via deze link.

Volgens de SGP fractie kunnen de Vlissingers door de bomen het (Nolle) bos niet meer zien, en dient de SGP 3 amendementen in.

1) Een amendement over de hoofdroutes door het bos en park. Op een aantal plaatsen wil men zowel fietser als voetganger naast elkaar ruimte geven. Deze hoofdroute wordt daardoor wel 4,5 tot 5 meter breed. En zoals het er nu op lijkt wordt deze dan uitgevoerd in asfalt. De SGP wil dat niet en we merken dat hier ook geen draagvlak voor is. In dit amendement willen we de hoofdroute schrappen en door eisen te stellen aan de materialisatie er voor zorgen dat er een route komt die beter past binnen het bos en het park.

2) Het tweede amendement gaat over de alternatieve locatie van de Kanovijver. De SGP is daar tegen en wil dat uit het Streefbeeld hebben. Deze alternatieve locatie wordt groter, zal vermoedelijk een hotel met terras worden en gaat ten koste van de parkeerplaatsen voor boulevards, stranden en horeca. De huidige locatie voldoet prima en ook daar kan de Kanovijver vernieuwen wanneer men dat wil.

3) Het derde amendement gaat over de plannen om de Sloeweg, via de rotonde, door te trekken tot in het park bij de Saunalocatie. Vanaf de Sloeweg kijk je dan zo het park in, recht tegen het hotel/saunacomplex van plm. 12m hoog. We vinden dat ongewenst en ongepast omdat zo het besloten karakter van het bos en park verloren gaat. Net als een heleboel bomen die daarvoor gekapt moeten worden. De huidige weg voldoet prima en het is helemaal niet erg om via een klein weggetje naar bos, park of sauna te gaan.

Mening van de meerderheid komt niet naar voren
De SGP is bij alle vier de participatiesessies aanwezig geweest om daar, gewapend met schrift en pen, aandachtig te luisteren. We hebben daarom een goede indruk van de sfeer en wat er besproken is tijdens die sessies. Naar onze mening komt de mening van de meerderheid van de aanwezigen niet naar voren in het Streefbeeld. Het Streefbeeld is dus geen goede weergave van de sessies. De SGP vind dat erg jammer.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    H Wever (dinsdag, 22 juni 2021 16:51)

    het is een prima idee van de SGP het is niet mijn partij maar hier steun ik ze volledig .

  • #2

    Marj Efdé (dinsdag, 22 juni 2021 20:57)

    Helemaal mee eens