Informatiezuil Bexhill geplaatst in de Coosje Buskenstraat

Tegenover het pand van Domino’s Pizza is deze week een informatiezuil geplaatst, met een afbeelding van het pand tijdens de Tweede Wereldoorlog. En op het Scheldeplein (Walstraat) staat ook een informatiebord, onder de digitale klok. 

Informatiezuil Coosje Buskenstraat  © MultranetMedia

Het Betje Wolffplein (codenaam Bexhill) was op woensdag 1 november 1944 een belangrijk doel van de geallieerde commando’s die in de vroege morgen in de Vlissingse slijkhaven (Uncle Beach) waren geland. Het was een kruispunt waar vier straten op uitkwamen: de Coosje Buskenstraat, de Badhuisstraat, de Aagje Dekenstraat en de Walstraat. Om te voorkomen dat de Duitsers via deze routes versterkingen konden aanvoeren, was controle over dit kruispunt essentieel. Deze tekst en meer staat onder de foto en deze staat ook vermeld in het Engels.

QR code
Ook is er op het paneel een QR code aangebracht die verwijst naar extra informatie en een filmpje. De bezoeker van de stad kan daarmee de bevrijding van Vlissingen beleven. Vanaf Uncle Beach (daar staat ook een informatiezuil) is de route te volgen die de soldaten ook hebben genomen. Met de plaatsing van deze informatiezuil (en) wil de gemeente Vlissingen aandacht vragen voor dit onderdeel van de strijd om Walcheren. De teksten op de informatiezuilen gaan over de belevenissen van de bevrijders.

Informatiebord Scheldeplein  © MultranetMedia

Video Bevrijdingspad Vlissingen Bexhill

Reactie schrijven

Commentaren: 0