Ocker Ghering (23) voert verkiezingslijst D66 in Vlissingen aan

De afgelopen periode kregen de leden van D66 Vlissingen de mogelijkheid om een nieuwe lijsttrekker te kiezen. Ocker Ghering is door de leden gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Ze hadden de keuze uit drie kandidaten: huidige voorvrouw en oud-wethouder Josephine Elliott-Hilverdink, burger commissielid, Marcel Janse en nieuwkomer Ocker Ghering.

Na een onlinepresentatie en een stembusstrijd van twee weken moest er een tweede telronde aan te pas komen. Oudgediende, Josephine Elliott en de nipte winnaar van de eerste ronde, Ocker Ghering, namen het hierna tegen elkaar op. Uiteindelijk kwam Ocker Ghering de tweede telronde als winnaar uit de bus. Hij zal dan ook tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 de D66 lijst aanvoeren. Na afloop sprak Ocker de hoop uit dat hij samen met alle Vlisingse D66 leden een mooi resultaat zal boeken.

Studie watermanagement
Ghering is nog bezig met afstuderen, maar was al actief bij de steunfractie. Hij zegt zich in te willen zetten voor een beter klimaat en voor jongeren in Vlissingen. "Veel jongeren trekken weg uit Vlissingen en het lukt ons ook niet om studenten die hier komen studeren vast te houden." Ghering is zelf nog student. Hij zit in de laatste fase van zijn studie watermanagement aan de HZ University of Applied Sciences.

Belangrijke thema’s
Voor Ocker Ghering is het klimaat het belangrijkste thema. Maar natuurlijk zijn ook vervoer en bereikbaarheid en behoud van jongeren voor de gemeente Vlissingen speerpunten in de komende verkiezingen. “We moeten zorgen dat Vlissingen een gemeente is waar jongeren terecht kunnen voor hun eerste woning, waar de kernen leefbaar zijn en waar we klaar staan voor al onze inwoners. Dat doe ik natuurlijk niet alleen! Samen met Josephine, Pieter, Marcel, Ton en de andere actieve leden van D66 Vlissingen ga ik graag aan de slag.  Onze leden hebben veel kennis en specialismen in huis en de bundeling van die kennis is onze kracht. Ik wil natuurlijk met iedereen samenwerken aan een nog mooier Vlissingen. ”

Andere kandidaten op de lijst
In de komende periode gaat een commissie van leden samen met Ocker het verkiezingsprogramma schrijven. Daarna is het tijd om de overige kandidaten van de lijst te kiezen en kunnen alle leden van D66 Vlissingen zich kandideren. De stembusronde voor de overige posities op de lijst zal in oktober openen. Na de stemmingen voor de volgorde op de lijst is de kieslijst eind oktober gereed. Op dat moment is ook duidelijk wie de campagne zullen voeren en wat de speerpunten zullen zijn. D66 Vlissingen gooit met een jonge lijsttrekker alles in de strijd om tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Vlissingen een prima resultaat neer te zetten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0