Gevels Iguana aangepast volgens regels van monumentencommissie

De gevels van Reptielenzoo Iguana zijn overgeschilderd volgens de regels van de monumentencommissie. "Het schilderwerk aan de gevels van de reptielenzoo zijn op een paar details na helemaal klaar". Laat Ad Bom weten aan RTV Vlissingen.

Foto: Schilderwerk gevels Reptielenzoo Iguana aangepast  © MultranetMedia

Verkeerde kleuren volgens de monumentencommissie
In 2018 werden de gevels ook al geschilderd, maar toen werden er volgens de monumentencommissie verkeerde kleuren gebruikt. Die dreigde met een hoge boete, van duizend euro boete voor iedere dag dat Iguana niet in de juiste kleuren is geschilderd, als de situatie niet voor 1 juni dit jaar (2021) zou zijn opgelost. 

Kosten zelf betalen
De monumentencommissie oordeelde dat het donkere groen van de kozijnen, de twee verschillende kleuren op sommige gevels en de groene tint van benedenverdiepingen de geschiedenis van het pand en het Bellamypark van Vlissingen geweld aandoen. De kosten voor het plaatsten van de steiger en de schilder moet Iguana ook zelf betalen. Ad Bom heeft nog gevraagd of de gemeente een bijdrage wilde leveren in de kosten, maar dat is niet gelukt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0