Eerste woningen rond het Ravesteynplein worden opgeleverd in oktober

De nieuwbouw van woningen en appartementen rond het Ravesteynplein verloopt voorspoedig, en de eerste blokken woningen zullen dit jaar rond oktober worden opgeleverd. l’escaut woonservice bouwt 54 eengezinswoningen en 54 appartementen rond het Ravesteynplein in Vlissingen. Het plein wordt opgebouwd met een binnen- en een buitenring.

Foto: Bouw woningen Ravesteynplein  © MultranetMedia

Daarmee wordt het karakter van het oude Ravesteynplein behouden. De sfeer van toen, maar wel met duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst. l’escaut woonservice bouwt in 4 fases: 22 appartementen aan de Hogeweg, 20 grote gezinswoningen aan de Nieuw Bonedijkelaan, 34 kleinere gezinswoningen aan het Ravesteynplein en tot slot 32 appartementen aan de Arbeidstraat.

Planning
De bouw is begonnen in november 2020, en de woningen worden in fases opgeleverd. De eerste blokken woningen worden al in oktober van dit jaar opgeleverd. Daarna volgen de appartementen aan de Arbeidstraat en deze zullen als laatste medio mei 2022 klaar zijn.

De woningen
De appartementen en woningen zijn zo ontworpen dat ze passen in het straatbeeld van het Ravesteynplein. Alle woningen en appartementen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van duurzame installaties. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort.

De appartementen
Alle appartementen hebben een entreehal, woonkamer/keuken, een grote en kleine slaapkamer, een berging/ technische ruimte, toilet en badkamer. De appartementen op de verdiepingen hebben allemaal een eigen balkon van circa 4 m2. De appartementen op de begane grond hebben een terras aan de straatzijde. Elk appartement is voorzien van een aparte fietsenberging, gelegen op de begane grond.

De eengezinswoningen
De woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan zijn iets ruimer dan de woningen aan het Ravesteynplein. Alle woningen hebben een eigen tuin, die bereikbaar is via een brandgang. De woningen zijn voorzien van een entreehal, technische ruimte, woonkamer/keuken en toilet op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer aanwezig. Alle woningen zijn voorzien van een bergzolder. Bij de woningen aan de Nieuw Bonedijkelaan is deze bereikbaar via een vaste trap.

Toewijzing
De eerste woningen aan het Ravesteynplein worden vanaf april 2021 aangeboden en toegewezen op de website van Zuidwestwonen. De appartementen zijn bestemd voor huishoudens bestaande uit één of twee personen. De eengezinswoningen zijn bestemd voor huishoudens bestaande uit minimaal 2 personen.

Meer over dit project via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0