Zeeuwse waaier gelanceerd: voor inzet van NPO gelden onderwijs

Het Zeeuwse onderwijs heeft, samen met partners, de Zeeuwse waaier gelanceerd. Het is een overzicht van activiteiten en programma's in Zeeland. Deze kunnen worden ingezet voor het invullen van de gelden vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO).

Via zoekfilters op de website Zeeuwswaaier.nl gaan scholen op zoek naar aanbod dat aansluit bij de behoefte van de school. Ze ontvangen dan een overzicht van interessante activiteiten en programma’s die ze zelf kunnen inzetten.

Zo biedt de bibliotheek bijvoorbeeld leesconsulenten en voorleesprojecten voor anderstalige of meertalige ouders aan, Jeugd theaterschool Zeeland geeft toneellessen, Qwestor educatief verzorgt voor leerkrachten de training buitenspelen zonder ruzie, Cios-studenten kunnen ingezet worden voor extra buitenspeellessen, HZ-studenten geven bijles en klassen kunnen op expeditie door het Omnium in Goes. Het aanbod in programma’s wordt wekelijks aangevuld.

Wat is het Nationaal programma Onderwijs?
Het Nationaal Programma Onderwijs is er voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en corona. Ongeveer €5,8 miljard uit het Nationaal Programma Onderwijs gaat naar voorschoolse educatie voor basisscholen en middelbare scholen. Zij kunnen hiermee leerlingen en leerkrachten helpen om leervertraging en andere problemen door corona aan te pakken.
Kijk voor meer informatie op www.lesgeveninzeeland.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0