Doop sleepboot Aegir van Scouting Scheldezwervers

Het was afgelopen zaterdagmiddag 10 juli een feestelijke dag voor de Scheldezwervers. Er was wat te vieren, de doop van hun nieuwe sleepboot Aegir. De oude sloep was afgeschreven en aan vervanging toe. Na twee jaren bouwen was het moment dan eindelijk daar, de doop van de Aegir. Rond 14:00 uur verzamelden alle leden, ouders en sponsoren op het terrein van de Scouting Scheldezwervers om de doop gade te slaan. Nadat de champagnefles tegen de boeg knalde werd de Aegir behouden vaart gewenst. De Aegir is vernoemd naar de Noorse god voor de zeevaart en vervangt de vorige sleper.

Doop sleepboot Aegir van Scouting Scheldezwervers  © MultranetMedia

Dimmen de Fouw voorzitter van de Scheldezwervers: “Even terug in de tijd, het is 2017 wanneer de schipper van de zeeverkenners klaagt dat hun oude sloep eigenlijk afgeschreven is. De sloep was op en de leiding wilde ook wel eens droog aankomen na een sleeptocht richting een zomerkamp. De schipper en zijn stuurman (toevallig twee broers) hadden een plan ze wilde een sleper bouwen, je weet wel zo'n bouwpakket. Heel mooi, en het bestuur vond het wel leuk maar, onbetaalbaar. Maar de schipper en de stuurman hadden een plan B. Ze gingen voor een bestaande boot, en die lag op de Oostwatering”.

Weer een plan gemaakt met het bestuur, en ja ze mochten wat met die boot gaan doen maar, er was maar een heel klein budget beschikbaar van het bestuur voor die boot, en de rest moesten hun bij sponseren. En als dat lukte mochten ze beginnen, en al snel kreeg het bestuur de mededeling: Daar gaan we voor. Dus in de Oostwatering lag de oude boot van ongeveer acht meter en die gingen ze meenemen. Zo kwam de boot aan op een dieplader in Vlissingen door een vervoersbedrijf uit Middelburg.

Wat volgde waren jaren (twee jaren van slopen) plannen maken, plannen bijstellen oude motor weg andere motor gekocht, veel slijpen schilderen en veel staal en nog meer van die zaken werden door een scheepswerf gesponsord. De kleuren van de boot verwijzen naar een sleepbedrijf uit het Zeeuwse.  

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0