Aanleg drijvende steigers in Stadshaven Scheldekwartier

Deze zomer nog kunnen de 1e passanten en kopers van ligplaatsen met hun boot aanmeren in de nieuwe Stadshaven van het Scheldekwartier. Vanaf maandag 12 juli 2021 worden in opdracht van aannemer Interboat Marinas de palen aangebracht, waar de drijvende steigers aan vast komen te liggen. De palen worden in de waterbodem getrild.

Foto: Aanleg drijvende steigers  © MultranetMedia

Daarna worden de drijvende steigers, loopbruggen en de sanitair unit geplaatst en worden de overige voorzieningen aangebracht. De Stadshaven wordt half augustus in gebruik genomen.

Realisatie Stadshaven Scheldekwartier
De Stadshaven ligt in het hart van het Scheldekwartier en biedt een fraai uitzicht. Wonen aan het water met als extraatje de mogelijkheid om de eigen boot aan te meren! Het bestemmingsplan maakt het ook mogelijk om in het Dok van Perry een aantrekkelijk maritiem programma te ontwikkelen. Met ligplaatsen voor jachten bij de woningen, voor passanten én cultuurhistorische schepen als de hoogaars (een zeilschip dat veel werd gebruikt in de Zeeuwse visserij).

Museumschip in het Dok
In het gerestaureerde Dok mag een museumschip aanleggen. Net buiten het Dok in het Kanaal door Walcheren, is ruimte voor het aanmeren van riviercruiseschepen. De Basaltkade biedt tijdelijke aanlegplaatsen voor bijvoorbeeld rondvaartboten en charterschepen. Ook zijn er afmeervoorzieningen voor beroeps- en dienstvaartuigen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0