Kleurrijke Expositie Ode aan de Schelde in Filiaal Vlissingen

Opening expositie Ode aan de Schelde. In het kunstcentrum Filiaal Vlissingen in de Walstraat exposeert kunstenares Agnes den Hartogh Ode aan de Schelde, en deze duurt nog tot 12 september. Tijdens twee open middagen zaterdag 17 juli en zondag 18 juli, vertelt ze over haar werk en haar inspiraties. Via de Expositie Ode aan de Schelde schetst Den Hartogh haar visie op verleden, heden en toekomst van Vlissingen en de Schelde.

Op de foto: Oud Scheldewerknemer (KMS) Willem Cornelis Murre  © MultranetMedia

We gingen namens RTV Vlissingen zaterdagmiddag richting Filiaal Vlissingen om de werken van Ode aan de Schelde te aanschouwen. Wat gelijk opviel waren de kleurrijke interpretaties van de werken. Oud Schelde - werknemer (KMS) Willem Cornelis Murre, de man in de witte overall en de moker op zijn rug, deelde flyers uit aan de langslopende passanten.

Geld inzamelen
Ook sprak hij de mensen aan om ze uit te nodigen om de werken binnen te gaan bekijken. Willem Cornelis Murre: “Mijn taak vanmiddag is een bijdrage leveren aan de expositie. En de kern daarvan is dat we geld inzamelen, dat de passanten schilderijen gaan kopen”. Den Hartogh steunt het initiatief en doneert tien procent van de opbrengst van de werken die ze verkoopt aan  Stichting Museum Scheldewerf.

Voormalige Verbandkamer kopen
Deze stichting is bezig met het inzamelen van geld om de voormalige Verbandkamer van de gemeente te kunnen kopen. Er is inmiddels zo’n € 73.000,- toegezegd maar er moet nog wel een bedrag van € 30.000,- bij elkaar gesponsord worden om als particulier museum door te kunnen gaan.

Dank aan vrijwilligers Museum Scheldewerf
Agnes den Hartogh: “Zoveel oprechte dank aan de vrijwilligers Willem Cornelis Murre Willem en Jan Coppoolse van Museum Scheldewerf die hun hart en ziel hebben gedeeld met de bezoekers vandaag. Op deze manier kan het fenomeen kunst iets betekenen voor de relatie industrieel erfgoed tot heden verleden en toekomst.  
 
De expositie is nog te zien tot en met 12 september, van donderdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur in Filiaal Vlissingen aan de Walstraat 20. Website Filiaal Vlissingen voor meer informatie. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0