De Zeeuwse Zusjes doen speurtocht door de VerhalenArk

We hebben weer een geweldig Zeeuws uitje beleefd, vorige week zijn De Zeeuwse Zusjes op bezoek geweest bij de VerhalenArk in de Vlissingse binnenhaven, samen met ons nichtje Christien. Ze kregen een kaart waarop de route stond uitgestippeld, ze gingen eerst naar boven nadat ze langs Adam en Eva gingen.

Daar werden de schommels getest en er hing ook een soort hangmat. Er was genoeg te bekijken boven in de Ark, zoals een boekentafel een grote beer en de Boom des Levens. De onderdelen die ze gehad hadden werden afgevinkt op de lijst. Wat ze gewonnen hadden vertelden De Zeeuwse Zusjes niet....”Dat moeten jullie zelf maar ontdekken”! Het was weer super leuk! Deze prachtige varende, museum- en VerhalenArk is nog de hele maand augustus te zien.

Over de Ark
De VerhalenArk neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. 
De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament.

Bouw van de Ark
Alleen al om de Ark te bouwen zijn 1200 FSC bomen nodig geweest en 20 weken om de bomen in balken en planken te zagen. Het binnenste gedeelte van de Ark werd van dennenbomen gemaakt, de buitenkant van rood cederhout uit Canada. De Ark werd op een binnenvaartschip gebouwd die vroeger ijzererts transporteerde. De Ark zelf heeft geen motor en wordt daarom gesleept.

Deze prachtige varende, museum- en VerhalenArk is nog de hele maand augustus te zien.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0