Stationsgebied krijgt een upgrade vanuit compensatiepakket ‘Wind in de Zeilen’

Kleine stappen worden gezet. In het Vlissingse Stationsgebied wordt ruimte gemaakt voor nieuwe vormen van mobiliteit. Een upgrade vanuit het compensatiepakket ‘Wind in de Zeilen’. Ondanks dat het gebied pas over een aantal jaar op de schop gaat, werkt het projectteam van de gemeente ook op korte termijn aan verbeteringen.    

Foto: Omgeving station Vlissingen  © MultranetMedia

Weesfietsen opruimen
Het Stationsgebied staat bijvoorbeeld vol met weesfietsen. Bijna 100 fietsen zijn daarom door gemeente voorzien van een paarse sticker en worden verwijderd. De fietsen worden 3 maanden bewaard en daarna verdeeld over goede doelen. Fietswrakken worden niet bewaard en direct verwijderd.

Fiets verloren of gevonden
Heb je een fiets verloren of gevonden? Meld dit dan via e-mail handhavingsteam@vlissingen.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen, waar je gevonden fietsen kan bekijken of kan inleveren. Vanaf dan wordt er beter gehandhaafd en worden reizigers opgeroepen de fietsen op aangewezen plekken te stallen. Door het opruimen van de weesfietsen, fietswrakken en het netjes stallen van de overige fietsen, maken we meer ruimte voor nieuwe mobiliteitsvormen. Zoals deelfietsen, een initiatief dat goed past in de toekomstvisie van het Vlissingse Stationsgebied.

Deelfietsen Promo-Bikey
Één van die initiatieven is bijvoorbeeld Promo-Bikey van uitzendbureau Promopolitan. Promopolitan verzorgt leuke bijbanen voor jongeren en internationale studenten die hier wonen. Zij hebben niet altijd een fiets of ander vervoer en daarom biedt Promopolitan 30 deelfietsen aan. De deelfietsen staan verspreid over verschillende punten in Vlissingen en Middelburg, waaronder het Stationsplein.

Cycle Hub
Ook de Cycle Hub biedt al enige tijd deelfietsen aan. In samenwerking met HZ University of Applied Sciences en Provincie Zeeland, hebben zij in 2021 zo’n 60 deelfietsen gerealiseerd in Vlissingen en Middelburg. Met ook een stallingslocatie op het Stationsplein.

MaaS app
De deelfietsen van Promo-Bikey werken via de app 'UnlockThis' en de fietsen van Cycle hub via de app 'GoAbout'. De 90 deelfietsen zijn voor iedereen te gebruiken. Met de komst van de MaaS (Mobility as a Service) app, is het de bedoeling dat al deze initiatieven ook via een MaaS app gebruikt kunnen worden. Een platform waar je je reis van A tot Z kunt plannen, boeken en betalen. Ook de andere mobiliteitsvormen zoals de elektrische deelauto’s op de Kenniswerf, worden straks aan deze app toegevoegd.

Bron: Kenniswerf.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0