Controle hondenbelasting in september

Als u een hond heeft, bent u verplicht dit aan te geven bij de gemeente waarin u woont. Ook dient u hiervoor belasting te betalen. Controle: "Regelmatig controleren wij op de aanwezigheid van een of meer honden. In de maand september gaan medewerkers van het bedrijf Legitiem steekproefsgewijs huis-aan-huis controleren". Laat de gemeente Vlissingen weten via de website vlissingen.nl.  

De medewerkers dragen kleding met het bedrijfslogo. Ook hebben zij een legitimatiebewijs bij zich, waar u altijd naar kunt vragen.

Aangifte

De controleurs stellen u enkele vragen over het wel of niet hebben van één of meer honden. Treffen zij bij u een hond aan die nog niet in het hondenbelastingbestand van de gemeente is opgenomen, dan wordt u alsnog in de gelegenheid gesteld om aangifte te doen. Dit kan via de website www.middelburg.nl. Doet u dit niet, dan kan de gemeente u een boete opleggen.  

Let op! De controleur vraagt nooit om geld! Er vindt dus geen betaling aan de controleur plaats.

Contact
Neemt u voor meer informatie contact op met Samenwerking belastingen Walcheren & Schouwen-Duiveland via telefoonnummer (0118) 67 50 00.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ursula Erentreich (vrijdag, 06 augustus 2021 07:30)

    https://nos.nl/l/2384386