Heropening museum Scheldewerf en ontvangt weer bezoekers

Het Vlissingse museum Scheldewerf is woensdagmiddag 11 augustus weer heropend, en is 3 middagen open per week. De vrijwilligers zijn blij met de heropening van het museum en staan weer te trappelen om de bezoekers te verwelkomen en rond te leiden.

Museum Scheldewerf was lange tijd gesloten vanwege de coronamaatregelen. Namens RTV Vlissingen gingen we op bezoek en maakten we een rondje in het museum om mooie sfeerbeelden te maken. De afgelopen periode zijn de vrijwilligers druk in de weer geweest in en rond het gebouw, zo zijn de deuren aan de buitenkant in traditioneel Scheldeblauw geschilderd. De gemeente Vlissingen heeft eind juli een informatiezuil geplaatst aan de zijkant (ingang) van het museum met daarop informatie over de voormalige Verbandkamer.

Ligging van het gebouw
Museum Scheldewerf ‘de Oude Verbandkamer’ ligt op het voormalige werfterrein van scheepswerf De Schelde. Hier werd o.a. het fameuze passagiersschip de Willem Ruys gebouwd en komt u niet alleen alles te weten over de veertig meter hoge torenkraan die vlak bij het museum staat, de bijzondere collectie Delfts blauw keramiek maar er is ook maritieme schilderkunst en fotografie te zien. Teveel om op te noemen.

Inzamelingsactie
Het museum dat geheel door vrijwilligers overeind word gehouden is bezig met een inzamelingsactie om het pand te kunnen kopen van de gemeente Vlissingen en het zo voor de toekomst te behouden. Van de benodigde 100.000 euro is er inmiddels een bedrag van 83.000 euro toegezegd door donateurs. Het bestuur en de  medewerkers (vrijwilligers) van het museum hopen ook de laatste 17.000 euro nog gesponsord te krijgen.    

Website: Museum Scheldewerf voor meer informatie

Videoreportage

Reactie schrijven

Commentaren: 0