Stadshaven Scheldekwartier klaar voor gebruik

Nadat op 6 augustus officieel de nieuwe passantensteiger aan de Peperdijk in gebruik is genomen, inclusief de sanitaire unit, zijn deze week de drijvende steigers, loopbruggen aan de Jan Weugkade aangebracht. En op een aantal details na is de nieuwe jachthaven in het Dok klaar voor gebruik. De realisatie van het aanbrengen van de drijvende steigers was in handen van aannemer Interboat Marinas.

Foto: Stadshaven Scheldekwartier  © MultranetMedia

Stadshaven Scheldekwartier
De Stadshaven ligt in het hart van het Scheldekwartier en biedt een fraai uitzicht. Wonen aan het water met als extraatje de mogelijkheid om de eigen boot aan te meren! De ligplaatsen zijn voorzien van steigers die met het getijde meebewegen en een drijvend toiletgebouw zorgt voor de nodige voorzieningen. De nieuwe Stadshaven Scheldekwartier is ontwikkeld door de Gemeente Vlissingen en wordt door vvw Schelde beheerd. In de sanitaire ruimte staan wasmachine en droger. Deze zijn via euro munten te bedienen.

Meerdere jachthavens
Over de nieuwe jachthaven in het Dok is jaren lang overleg geweest en nu in augustus 2021 is het dan zo ver. De nieuwe Stadshaven bestaat uit zo’n 40 ligplaatsen voor passanten aan de Peperdijk. En aan de Jan Weugkade zijn 57 vaste ligplaatsen gecreëerd die de gemeente Vlissingen gaat verkopen. De Vereniging voor Watertoerisme Schelde gaat de ligplaatsen beheren en exploiteren de komende tijd. Vlissingen beschikt over meerdere jachthavens zoals: VVW Schelde aan de Prins Hendrikweg, Jachthaven Michiel de Ruijterhaven aan het De Ruyterplein, VOF De Aanlegsteiger aan de Tweede Binnenhavenweg.

Bedieningstijden Dokbrug
Jachten die in de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier willen afmeren moeten eerst langs de nieuwe Dokbrug. Deze gaat vijf keer per dag open, om 8.30, 11.25, 14.30, 18.30 en 20.30 uur gaat de brug open en kunnen jachten erdoor. Op verzoek is er ook een nachtopening mogelijk.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0