Boulevards afgesloten in verband met verwachte temperatuur van 25 °C

Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen werden zaterdagmiddag en avond (van 13.00 tot en met 23.00 uur) afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit in verband met de verwachte temperaturen die getoetst waren aan de weersverwachting van het KNMI. De afsluiting gold voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers, fietsers en mensen met gehandicaptenvoertuigen konden wel de boulevards op.

25 graden of meer
Deze zomer sluiten we Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen af voor gemotoriseerd verkeer (van 13.00 tot en met 23.00 uur). Bij mooi weer vanaf 25 graden en bij drukte. Door het sluiten van de boulevard voor gemotoriseerd verkeer, is er meer ruimte voor voetgangers, fietsers en mindervaliden. Staat te lezen op de website van de gemeente Vlissingen.

Zondagssluiting
De al bestaande sluiting voor gemotoriseerd verkeer van Boulevards Evertsen, Bankert en De Ruyter op alle zondagen vanaf 1 mei tot 1 oktober (tussen 13.00 en 17.00 uur), blijft ongewijzigd van kracht.

Wie mogen wel de boulevards op?
- Voetgangers
- Fietsers met normale en elektrische fietsen
- Mensen met gehandicaptenvoertuigen

Groepsvorming voorkomen
Vorig jaar zomer en voorjaar werden de Vlissingse boulevards ook al meerdere keren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vooral op drukke dagen was het volgens de gemeente lastig om te voorkomen dat er groepsvorming ontstond en mensen geen anderhalve meter afstand konden bewaren. De maatregelen blijven van kracht zolang de landelijke coronamaatregelen voorschrijven dat personen anderhalve meter afstand moeten bewaren en groepsvorming voorkomen moet worden.
   
Zie voor meer informatie de webpagina www.vlissingen.nl/afsluitingboulevards.

Reactie schrijven

Commentaren: 0