‘Op klompen door de dessa’ te zien in de Machinefabriek

Het 360º graden-theaterspektakel Op klompen door de Dessa vertelt het onthutsende verhaal van een Nederlandse soldaat die na de WOII in Nederlands-Indië het gezag moest herstellen. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hylke Speerstra en is dit najaar exclusief te zien in Vlissingen, Leeuwarden en Den Haag.

Foto: Machinefabriek  © MultranetMedia

”Na een lange voorbereidingsperiode is het eindelijk zo ver, onze speelperiodes gaan beginnen. Op 9,10 & 11 september bijten we het spits af in de Machinefabriek in Vlissingen”. Laat Marc Bartels (Marketing, communicatie en PR) weten. Beleef theater zoals je dit nog nooit hebt beleefd. Met een mix van storytelling en gamingelementen wordt het verhaal verteld van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen.

Over de voorstelling
Op klompen door de dessa, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Hylke Speerstra is een immersieve theaterervaring waarin je actief deelneemt en je eigen verhaallijnen kiest tijdens de voorstelling. Immersief theater is theater in een 360-graden beleving. Je zit dus niet op een stoel, maar loopt 75 minuten lang door de ervaring heen.

In deze unieke theatervorm, met een mix van storytelling en gaming-elementen, wordt het verhaal verteld van een Nederlandse dienstplichtige soldaat die in Nederlands-Indië het gezag over de voormalige kolonie moest helpen herstellen. Dit optreden mondt uit in een guerrilla-oorlog.

Het verhaal is van één van de 200.000 Nederlandse militairen, die net na de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog, in Nederlands-Indië werd ingezet in een oorlog die nog eens vier jaar duurde. De verschrikkingen en de ontberingen die hij daar meemaakte, waren bij thuiskomt voor velen moeilijk te geloven.

Authentiek gedigitaliseerd archiefmateriaal
Tijdens de theaterervaring wordt er gebruik gemaakt van authentiek gedigitaliseerd archiefmateriaal. Dit materiaal komt uit de archieven van onze partners en is met grootste zorg door onze collectie onderzoekers samengesteld. Na de ervaring is er gelegenheid om in de reflectieruimte ervaringen uit te wisselen met elkaar. 
Meer weten? Kijk voor info & tickets op www.opklompendoordedessa.nl.

Wanneer: Van 9 t/m 11 september 2021
Waar: Machinefabriek in Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0