Honderdste vlog online van De Zeeuwse Zusjes

Woensdagmiddag 25 augustus 2021 ging de 100ste vlog online van De Zeeuwse Zusjes: ‘Op zeehonden Safari met rederij Dijkhuizen’. Om deze mijlpaal te vieren werden de Zeeuwse zusjes uitgenodigd voor een interview door RTV Vlissingen. Jos Houtzager stelde een aantal vragen aan de jonge vlogger Raisa (9) uit Oost - Souburg.

Foto: De Zeeuwse Zusjes  © Annet Minderhout

Coronaperiode
Het begon allemaal in 2020 10 april in de coronaperiode met het kinderliedje: Zo mag je toch niet hoesten. Het filmpje kreeg op Facebook veel leuke reacties en zo ontstond het idee om een eigen YouTube kanaal te beginnen. En daarna werden de vlogs verder uitgebreid en gericht op om de Zeeuwse plekjes te laten zien. De Zeeuwse Zusjes, Raisa (9) en Roozmarijn (2), laten je elke vrijdag om 7:00 kennismaken met het mooie, kindvriendelijke en leuke Zeeland én natuurlijk met zichzelf. Inmiddels hebben ze al 268 abonnees en staan er 100 video’s online. Raisa: ”We laten zien dat in Zeeland veel te doen is voor kinderen.”

Eigen kanaal
Twee jaar geleden vroeg ze al eens om een eigen kanaal. “Doei, dat gaan we nog niet doen, zei ik”, lacht Raisa’s moeder Annet Minderhout uit Oost-Souburg. Hoewel het af en toe wegebde bleef Raisa er regelmatig om vragen. “En toen kwam corona.” Annet, die theatermaker is, en haar dochters maakten een liedje over corona en plaatsten dat op Facebook. Ze kregen veel leuke reacties. “Misschien is dit dan het moment, dacht ik.”

Verrassing
Aan het einde van het interview werden er wat cadeautjes uitgedeeld in de vorm van knuffels. Jos Houtzager: “Er is een jongen die niet bekend wil worden, dus we noemen hem D een soort bijnaam, en die heeft wat cadeautjes gegeven voor jullie en daar mogen jullie er zelf eentje van uit kiezen. En wat overblijft wordt weggeven via een give away”. 

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0