Torentje Timmerfabriek uit de steigers en verlicht

Op 21 april 2021 werd de Timmerfabriek opnieuw ‘gekroond’ met het torentje. De 12 ton wegende stalen constructie met het puntdakje werd die dag op de Timmerfabriek gehesen. Daarna werd het torentje aan het zicht onttrokken omdat het ingepakt werd en in de steigers werd geplaatst.

Torentje Timmerfabriek uit de steigers  © MultranetMedia

Torentje weer zichtbaar en verlicht
Na ruim 4 maanden is het torentje nu weer zichtbaar en zal het verder worden afgebouwd. Op basis van oude tekeningen en fotomateriaal is de toren volledig nieuw gebouwd, exact zoals hij vroeger was. De toren zal vervolgens plaats bieden aan het 6-persoons overweldigend luxe Penthouse. Het torentje is weer verenigd met de Timmerfabriek zoals het 78 jaar geleden was. Wat nieuw is aan het torentje, het is rondom verlicht, onder aan het puntdakje is ter hoogte van de dakgoot verlichting aangebracht.  

Van iconisch Rijksmonument naar Urban Leisure hotel
Bouwgroep Peters vormt samen met TEAM Concepts en Kloeg Collection het ontwikkelteam van dit unieke project. Joeri Beekman van TEAM Concepts: "Toen wij de Timmerfabriek kregen aangeboden, inmiddels zo'n vier jaar geleden, zagen wij direct de mogelijkheden om in het gebouw een geweldig recreatief hotelconcept te realiseren. De unieke industriële sfeer in dit karakteristieke monumentale pand biedt immers de mogelijkheid om de hotelgast een geweldige beleving te bieden. Wij zijn specialist in de ontwikkeling van recreatief onroerend goed projecten in Zeeland, zoals hotels en vakantieresorts. Hotel De Timmerfabriek past perfect in dat plaatje. De renovatie is in handen van Bouwgroep Peters. Gert-Jan Dronkers van Bouwgroep Peters. In de Timmerfabriek worden 68 kamers gerealiseerd. Naar verwachting is de verbouwing van de Timmerfabriek met Pasen 2022 voltooid en kunnen de eerste hotelgasten hun intrek nemen. 

Lees ook: Rijksmonument de Timmerfabriek opnieuw ‘gekroond’ 

Reactie schrijven

Commentaren: 0