Greenpeace beplakt Vlissingse straatnaambordjes

Sommige Vlissingers wonen sinds deze week opeens in een ‘andere’ straat. Om aandacht te vragen voor de natuurcrisis, veranderden vrijwilligers van Greenpeace straatnaambordjes die de namen van kwetsbare plant- en diersoorten bevatten. O.a. de lanen boterbloem, korenbloem, papaver en bosjes veranderden in 'weg'.

Foto: Marjolein Oele

De organisatoren willen op deze manier aandacht vragen voor het beschermen van de Nederlandse natuur, en pogen de afname van biodiversiteit tegen te gaan. ‘Als de politiek nu geen actie onderneemt tegen de hoge uitstoot van stikstof die neerslaat in onze natuur, dan bestaan deze planten en dieren straks alleen nog als straatnaam,’ schrijven de initiatiefnemers.

De actie beslaat het hele land. Op de beplakte bordjes staat ook een QR-code, die leidt naar een website met meer informatie over de natuurcrisis. Op sociale media kunnen mensen onder ‘#natuurweg’ foto’s delen van de straatnaambordjes. Een woordvoerder van Greenpeace benadrukt dat de focus op afgelopen weekend lag. Er wordt dan ook opgeroepen om na een week de stickers weer weg te halen.


Foto's gemaakt door Marjolein Oele

Reactie schrijven

Commentaren: 0