Videoclip online: ‘Herinneringen aan de Vlissingsestraat’

De videoclip gaat over de Vlissingsestraat in Oost-Souburg waar Jos Houtzager van 1973 tot 1983 gewoond heeft. Naar aanleiding van een brand moest hij verhuizen. Jos Houtzager: “Het zijn mijn roots dus ik wilde de positieve herinneringen naar boven halen en met mijn fiets door de straat rijden. Dat ik als het ware het beeld van de brand (wat ik als kind gezien heb) wil verdringen door mooie beelden”.

Dronebeeld uit de videoclip: ‘Herinneringen aan de Vlissingsestraat’

Opnames voor de clip
Het nummer gaat over verleden, heden en toekomst. Van mij maar ook van andere mensen. De opnames voor de clip zijn gefilmd door via Bas van Keulen met een drone, en in de achterbak van de auto, het bijzondere beelden. De clip (film + edit) is gedaan door Bas van Keulen, en sinds vandaag te zien via het YouTube kanaal van Frame Music. Vanaf vandaag staat er een vlog online waar in herinneringen uit Oost-Souburg te zien zijn via filmpjes, foto’s, verhalen en muziek.  

Blog
Tevens is Jos gestart met een weblog over de tijd dat hij woonde in Oost-Souburg in de Vlissingsestraat (1973-1983). Hij ging er nog tot 1985 naar de J.H. van Daleschool. Elke vrijdag schrijft hij hier herinneringen over en zijn er links naar filmpjes of audiofragmenten. Een stukje uit het blog. Een aantal weken geleden ontwaakte ik 's nachts uit een indringende droom.

Wat had ik allemaal gedroomd?
In de droom logeerde ik bij mijn ouders samen met nog meer familie in Vlissingen. 's Nachts ging ik op pad in Oost-Souburg en ik liep naar het huis in de Vlissingsestraat waar ik van 1973 tot 1983 had gewoond. Vroeger was er een weiland in het midden van de straat, maar nu was dat privéterrein. Daar liep ik nu en ik ging daar bij een wit huis aan de achterkant naar binnen. De deur stond gewoon open, net of ik er verwacht werd.

Productie van de clip
Bas van Keulen: film + edit
Vera: helpende hand
Arend, Ans, Grace, Ruby: figuranten

Muziek
Boy: gitaar, bas
Johannes Thenu: luisterend oor, tips
Jos houtzager: Compositie, tekst, zang, keys, cajon + ritme-instrumenten
Ruby Huissen: Zang 2e stem
Toni Olcayalp: Productie + ritme-instrumenten

Videoclip YouTube

Reactie schrijven

Commentaren: 0