Global Mercy passeert de rede van Vlissingen

Zondagmorgen 12 september verscheen rond 08:00 uur het grootste ziekenhuisschip ter wereld de Global Mercy op de rede van Vlissingen. Het grootste private ziekenhuisschip ter wereld vertrok eind juli van de werf in China, nadat het de verplichte proefvaarten succesvol had uitgevoerd.

Foto: Global Mercy passeert de rede van Vlissingen © RTV Vlissingen

Het schip vaart door naar de haven van Antwerpen waar het de komende tijd wordt ingericht en afgewerkt tot het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Daarover hebben Mercy Ships en Port of Antwerp overeenstemming bereikt. Het schip zal kosteloos tot en met februari 2022 in de haven van Antwerpen kunnen liggen voor deze werken. Tientallen Belgische bedrijven en organisaties zullen meewerken aan het project. De bouw van de Global Mercy maakt vanaf eind 2021 een verdubbeling van de medische hulp mogelijk in de allerarmste landen van Afrika.

Grootste private ziekenhuisschip ter wereld
De Global Mercy is een uniek schip in de passagiersklasse: 174 meter lang, 28,6 meter breed en een bruto tonnage van 37.000. Het heeft 6 operatiekamers, 200 bedden, een laboratorium, algemene poliklinieken en oog- en tandheelkundige klinieken. De totale oppervlakte van de ziekenhuisafdeling bedraagt 7.000 m².

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0